TECHNOLÓGIAI LEÍRÁS
Pálinkafőzdénk rendelkezik hagyományos kisüsti és tornyos rendszerrel is.
Kisüsti rendszer: A kisüstöt szó szerint kell érteni. Törvények szerint azt jelenti, hogy 1000 literesnél nem nagyobb üstben, kétszeri lepárlással, rézüstben készül a pálinka.
Ez magyar eljárás. Ennél a hagyományos rendszernél karakteresebb, jellegzetesebb az elkészült pálinka.
Tornyos technológia: Alapesetben a főzőüstön van elhelyezve a torony vagy más néven koncentráló oszlop.
Gyakorlatilag egy lépcsőben történik a lepárlás, nincs első főzés (alszesz), ellentétben a kisüsti rendszerrel.
A Pintér Pálinka rendszer egy kicsit más, mint a többi tornyos technológia.
Nem a főzőüstön, hanem a finomító üstön helyeztük el az aromatornyot, tehát mindenképpen van kisüsti jellegű első főzés, más néven alszesz. Így a második lepárláshoz tartozik a torony.
A párlás irányított hűtővíz vezérlésével történik, amely szabályozza a párlás hőmérsékletét.
Nagyobb technológiai tisztaságot eredményez és a végeredmény jobb illatú pálinka.
Pintér Pálinka technológia: Minden Pintér Pálinka a két eltérő rendszerű párlás blendje.
Gyümölcsfajtától függően alakítjuk ki, hogy melyik technológia milyen arányban alkotja a pálinkát.