TECHNOLÓGIAI LEÍRÁS

IMG_1396 Pálinkafőzdénk rendelkezik hagyományos kisüsti és tornyos rendszerrel is.

Kisüsti rendszer: A kisüstöt szó szerint kell érteni. Törvények szerint azt jelenti, hogy 1000 literesnél nem nagyobb üstben, kétszeri lepárlással, rézüstben készül a pálinka.

Ez magyar eljárás. Ennél a hagyományos rendszernél karakteresebb, jellegzetesebb az elkészült pálinka.

Tornyos technológia: Alapesetben a főzőüstön van elhelyezve a torony vagy más néven koncentráló oszlop.

Gyakorlatilag egy lépcsőben történik a lepárlás, nincs első főzés (alszesz), ellentétben a kisüsti rendszerrel.

IMG_1478A Pintér Pálinka rendszer egy kicsit más, mint a többi tornyos technológia.

Nem a főzőüstön, hanem a finomító üstön helyeztük el az aromatornyot, tehát mindenképpen van kisüsti jellegű első főzés, más néven alszesz. Így a második lepárláshoz tartozik a torony.

A párlás irányított hűtővíz vezérlésével történik, amely szabályozza a párlás hőmérsékletét.

Nagyobb technológiai tisztaságot eredményez és a végeredmény jobb illatú pálinka.

Pintér Pálinka technológia: Minden Pintér Pálinka a két eltérő rendszerű párlás blendje.

Gyümölcsfajtától függően alakítjuk ki, hogy melyik technológia milyen arányban alkotja a pálinkát.

"A pálinka hungarikum, abban különbözik szinte minden más nemzet nemzeti italától, hogy csak és kizárólag gyümölcsből készül. "

Facebook

Ezt az oldalt kizárólag 18 éven felüliek látogathatják.

Kérjük adja meg a születési dátumát.

- -